Gyermekszemmel a zöldben

Igazgatóságunk kiemelt figyelmet szentel a nemzeti parki területen élő lakosság, különösen a fogékony gyermekkorosztály szemléletformálására.


Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság aktívan részt vállal a természetvédelmi jeles napok szervezésében, melyek közül kiemelkedik a Kőszeghegyalján megrendezésre kerülő „Miénk itt a rét” rendezvény. A tanulók országos tanulmányi versenyekre való felkészítésében is rendszeres segítséget nyújtunk. 2010-ben az országos BISEL biológiai verseny győztesei az Őriszentpéteri Általános iskola tanulói közül kerültek ki. Az Őrségi Nemzeti Park területére érkező tanulókat élménydús erdei iskolai programok várják.

Erdei iskolai programunk vidám tapasztalatgyűjtésre hív, a természet szépségének, az együtt felfedezés örömének megtapasztalására ösztönöz. Kikapcsolódást nyújt, miközben észrevétlen tanít, nevel, a hasznos tudás iránti vágy felébresztésére törekszik. Foglalkozásaink az erdők, a rétek a vizes élőhelyek, a néprajzi, kultúrtörténeti értékek, valamint a hagyományos kisparaszti gazdálkodás élményszerű megismertetését célozzák.


Pályázatok gyerekeknek:

Az év emlőse a denevér - "... puha szárnyakon száll"

Az év emlőse a denevér - Kreatív pályázat

 • Hírek:

  • Darumentés Szattán

   Darumentés Szattán

   Vonuló, legyengült daru landolt a nemzeti parkunk területén található Szatta községben.

  • Megjöttek a madarak!

   Megjöttek a madarak!

   Továbbra is nagy népszerűségnek örvend tavaszi madármegfigyelő rendezvényünk.

További hírek »

Keresés: